..pEmInAt la PlaK...

Saturday, April 23, 2011

Tika Itu...

Assalamualaikum....


akhirnya berakhirlah sudah exam final yang digeruni saat aku berada di sem 2..
eh..jap3..blom habis lagi sebenarnye, cume subjek pembunuh 2 da xjumpe lagi..agaknye da kene tangkap dengan pengawas exam kot..haha..gurau je..ape yg aku nk cakap kat sini, "killer subject" yg aku dok risau beberapa minggu ni dah melabuhkan tirai....sekarang tinggal 2 lagi paper yg perlu aku ambik minggu depan..lepas tu...MERDEKA!!!!!!


ok..lepas habis exam nak wat pe ek??xkan dok rumah je kot...mesti kene ade plan jugak..hmmm..kalau dulu, waktu cuti je aku memang xkan lepaskan peluang nak melawat sekolah aku...almaklumlah sekolah tercinta..oh ye, baru dapat berita semalam yang sekolah aku (Sekolah Menengah Sains Johor) telah dinobatkan sebagai sekolah kluster cemerlang..dalam hati ade jugak rase jeles sebab mase aku belajar kat sekolah tu xde pulak dapat...punyelah tunggu 5 tahun..tup2 baru 2 tahun aku tinggalkan sekolah tu dapat pulak..tapi ape2 pun aku sangat bangga dengan pencapaian yang ada sekarang...tapi tu sekolah menengah...xpernah aku citer pasal sekolah rendah kan??sebenarnye kalau nak diikutkan, lagi banyak kenangan manis aku kat sekolah rendah berbanding mase aku kat sekolah menengah..


nak tau x??kalau xnak tau xpe..aku nak citer jugak..hahaha..dengaq la aku bebel ye...
ok..aku ingat aku start bersekolah mase pra sekolah..aku xikut tadika macam sesetengah budak2 kecik yg lain..kat sekolah ni ade sistem pra sekolah dan aku percaya ade sekolah yang mengamalkan sistem ni..
waktu ku sekolah dulu..xpernah aku rase tension disebabkan belajar, aku sentiasa tenang je dalam kelas..cikgu aku kate yg aku ni pendiam, tapi bagi aku, aku ni sangat hyperactive..mungkin dalam kelas aku diam je kot..xkn la dalam kelas nak terkinja2 kot..mampus kene pang ngan cikgu pulak..hehehe...
masuk je darjah satu, aku start compete dengan budak2 pandai..mak aku yang suruh...kalo xmemang aku xkan belajar kot..mesti xjadi aku macam sekarang ni..macam tu jugak sampai aku darjah enam..aku sentiasa bersaing dengan kawan2 aku dalam ujian..macam bosan kan life aku..tapi tu yg korang silap..sebenarnye aku ni bukan budak yang rajin studi..slalu stido(studi smbil tido..camne tu??) je..emm...bile dalam kelas je waktu aku study..bile kat luar sentiasa main..pernah dulu aku main2 dalam kelas math...selalu aku main2 cikgu math aku xmarah sebab aku slalu je dapat jawab soalan yg die bagi,..tapi mase tu pulak ntah macam mane die boleh tetibe marah aku..sebabkan markah ujian aku untuk subjek math rendah, 2 das sebatan aku kene..dalam hati memang dah maki2 jugak..xkn la sebab markah je nak marah aku...tapi dalam hati aku dah berjanji yang ujian lepas ni memang aku akan apat highest mark..sekali betul pulak yg aku dapat highest mark...setiap ujian aku sentiasa dapat highest untk subjek math..(xla setiap ujian tapi banyak kali la)...punyelah bangge aku mase tu..tapi aku xpernah simpan dendam kat cikgu aku tu..cikgu Wan, sebab cikgu lah aku minat math n sekarang ambik subjek math kat UPSI ni..huhu..


aku ade simpan gambar aku mase kat skolah rendah..kalo aku tengok budak2 sekolah rendah kecik2 comel2..rupenye aku dulu pun tergolong dalam kategori tu rupenye...huhu..


ni mase aku darjah 5..


rasenye 2 je kot aku patut citer..kalo ade lagi citer menarik, aku post lagi ye..sebelum tu aku nak korg dengar satu lagu..



sebanarnye nak korg denga lagu ni...

Assalamualaikum...

2 comments:

mEre HuMan Like Me said...

hahaha . kaw da kaw !

yang benar said...

kaw la da kaw..hahaha..aktif blogwalkin nmpk...