..pEmInAt la PlaK...

Friday, December 31, 2010

KenAngAnkU paRT 2



Tapi apa hendak ku kata
Kenanganku hampa belaka
Tinggallah daku seorang diri
Merana hidupku setiap hari


oke kwn2ku..aku nk smbg cter aku..
kalo lam entry sblum ni aku cter sal kngn mse aku skola dlu...
kali ni seperti yg djnjikan,aku nk cter sal mse aku kat matrix dlu..
bukan cter matrix..tapi kolej matrikulasi....

oke..lepas je spm aku dpt msuk plkn..tapi aku xnk cter sal plkn kt cni..
lpas je habis plkn,tros je result spm diumumkan..
punye la berdebar mse 2..jntung ni kalo cam buah epal mmg da gugur da..
nseb bek la xgugur...tapi rase lega la bile da dpt result 2..aku da bgtau result aku lam entry sblum ni...

aku de jgak mohon mcm2 lpas dpt result spm aku..tapi atas kebodohan aku jgak..byk yg aku x apply mse 2..bkn x layak,tapi x ambil tahu...huhu
antara yg aku mohon mse 2 hanyelah upu, matrix, ipg (institut perguruan) n beberapa lagi yg aku sndri da x igt..
twrn yg paling awal aku dpt mestila twrn dari matrix..
tapi aku xtros je terima twrn 2..aku tunggu jgak twrn lain..
oke..twrn seterusnya yg aku dapat, twrn drpd UIA...aku dpt twrn lam bidang seni bina lanskap..
aku mmg minat sgt bidang 2...tapi atas sebab2 yg xdpt diberitahu,aku menolak twrn dr UIA n menerima twrn dr matrix..
so aku mmbuat persiapan aku utk mndftr ke matrix...aku diterima di kolej matrikulasi johor...
pd hari pertama mendaftar,aku menerima panggilan dr pihak ipg mengatakan permohonan aku utk melanjutkan pelajaran lam bidang pendidikan bahasa jerman diterima..namun, aku terpaksa menolak atas sebab2 tertentu..

di KMJ, aku ditempatkan di blok 2 aras 3 bilik 31..pd awalnye aku tersilap menganggap 2 org kwn sebilik aku sbg keturunan cina sbb muke dyorg mmg cam cina..tapi rupenye dyorg org melayu... awal2 je aku da rpt ngan dyorg..mmg best la bile dpt rumet sekepala...
pulak ngan jiran2 yg best..aku dapat la berkawan...
aku juga ditempatkan dalam praktikum kos sains fizikal..thats mean aku blaja fizik la...
urmm...aku msuk praktikum fizik 25 kuliah 4...mule2 msuk 2 cam xbest je dyorg..
tapi bile knal2 sume gile2 cm aku..mmg gamat la..

bile ingat2 balik..aku mmg rapat ngan sume dak praktikum aku..wlupn kdg2 geram gak ngan dyorg..bese la..nobody perfect...aku pn asenye de wt dyorg geram gak kot..(sedar pn)...
hmm..sume berjalan lancar je kehidupan aku kt c2..
yg menarik kt cni..aku xsgke aku leh je gaul ngan sume org...agknye rmai gak la kwn aku kt matrix dlu..aku malas nk cter pnjg lebar sgt..tapi byk aktiviti yg menarik n agak giler2 aku wt kt matrix dlu..tp yg plg aku rse gile2 bile ktorg wt video sndri..miming lagu ps2 wt gaya tah pape..tp 2 la yg aku enjoy...wt bsg tgh2 malam..men badminton tgh2 pg lam kol 3 pg kot..kalo men je xpe..ni riuh rndah smpi kne sound..huhu

tapi..xsume kenangan kite manis kan..de jgak yg pahit..bile kite terpaksa berpisah ngan kwn2 kite..2 la yg plg sedih bg aku..awal sem 2,sorg kwn, Syafiq Ikhwan aku terpakasa meninggalkan kami utk melanjutkan pelajaran di UiTM...wlupn sedih sbb die la penceria kelas 2..tapi kehidupan mesti diteruskan juga kan??
tapi byk kenangan manis dr kenangan pahit..kat matrix la aku blaja bergosip2 ngan mmbe2 sal bdk2 pmpuan..girlz jgn mrh eh..aku tw korg pn msti slalu dok bergosip sal dak2 laki kan?
hahaha..kantoi...

hurmm..kalo nk diikutkan..mmg byk nk cter..tapi jenuh plak korg nk bace kan..da la ayat pn terabur..tah pape...so,aku nk korg tgok la pic yg aku da plih..asenya ni la yg terbaek..huhu...

mase sesi fotografi bersama praktikum


 bersama pensyarah matematik


 my bespren di matrix




kem lambaian danau


kem lambaian danau lepas explorace...


sElamAt daTanG....

salam....

tarikh hari nie memang cantik... 1/1/11.....
bile sebut tahun baru je...
mesti org akan tanye, ape azam tahun baru??
hurmmm...perlu ke?korg rase??
perlu ke nk kene ade azam baru??
hurmmm....kalo de azam,mesti ke akan tercapai??
tahun baru je ke ade azam??

emmm...xpe la..xperlu kot jawab soklan aku ni...
aku sndiri pn da tw jwpnnye..saje nk soh korg fikir..huhuhu
kalo nk ditanye azam baru aku,.....mestila ade....

aku rase tahun ni aku nk ade azam baru jugak..nk tw x pe azam baru aku..
aku xde knal kwn baru name azam..hahaha...lawak plak...
emm...aku rse tahun ni aku nk wt sesuatu yg lain la...
aku nk cube wt ape yg aku nk sgt buat tapi aku xbrani..
kalo cm2 baru la aku rse puas...hahaha...
lg aku nk tunaikan azam aku thun2 lpas yg xberjaya aku laksanakan....
azam yg paling penting adalah memikirkan azam baru aku thun depan..hahaha
ok x??ok je kan..aku punye suke la nk ltak ape utk azam baru aku..
org len nk kate pe....ade aku kesah??hahaha..jgn mrh eh korg...
korg berhak kate ape aje....mybe aku dpt perbaiki azam aku..barula same2 puas hati..
btol x??

ckup la merepek 2..btw..aku nk ucapkan

 selamat tahun baru utk kwn2 bloggerku sekalian...
harap2 tahun baru ni Allah mmberi seribu keceriaan utk korg....


selamat tinggal 2010..


SELAMAT DATANG 2011...


emm...aku pn nk tw gak pe azam kwn2 blogger yg lain...
pe kate korg cter kt aku pe azam korg...huhuhu
salam.....

"Bloglist Istimewa untuk Blogger Baru"

salam...


semalam aku g mkn angin...bkn mkn angin yg jaoh2..
juz berblogwalking..huhuhu....
nga jalan2 2 aku terbace la 1 segmen dr Ahsfantasy24.com
bile bace je entry 2, tros aku terfikir..btol gak kan...
aku ni blogger baru..follower pn de bpe org jek...
2 yg aku rse xleh lepaskan peluang ni...mgkin segmen ni dpt membantu aku lam bidang blogging ni...
hrp2 dgn segmen gak dpt mmbntu kwn2 aku yg baru menceburi bidang ni...


hmm...pd sape2 yg berminat,sila la bace syarat2 kat link ni.... Ahsfantasy.com


so skang ni aku nk tag kwn2 aku...harap2 dpt la tlg korg ek..



pd kwn2 laen..bkn aku xnk tag korg..tapi die soh 3 org je..tp still korg leh join...just join je segmen ni eh...huhuhu...

Thursday, December 30, 2010

KenAngAnkU paRT 1

kenanganku kepadamu
diwaktu engkau disampingku
senyummu manis yang kau berikan
bikin hatiku jadi tertawan....


bile dengar lagu ni, teringat aku zaman dulu2..
bkn pe..td kwn aku tibe2 psg lak lagu ni..2 yg wt aku mengimbau kenangan aku dulu 2..
bile da cm2..tibe2 lak dpt idea nk update blog aku ni..
bkn sng nk dpt idea ni...jrg datang skali gus cm2..huhuhu


ok la..aku nk cter la kisah aku kat skola dulu..
kalo skola rndah mmg aku xingat sgt la kalo nk cter..
so yg masih segar dalam ingatan aku adalah zaman aku kt skola menengah dulu...
cam lame sgt je..bru 2 tahun lebih je...hahaha...


ok2..aku dulu lepas je tamat skola rendah....aku dpt keputusan yg agak cemerlang lam UPSR..
nk tw bpe??hehe rhsia..ok2..ps2 aku dpt la twrn msuk ke SBP iaitu Sekolah Menengah Sains Johor di Kluang...kalo da dpt msuk sbp 2 xkn la nk tolak plak kan??bkn aku nkn sgt pn (yeke?) tp aku ikut je kehendak parent aku...kalo ikutkan xnk la pisah ngan dyorg...huhuhu..
tapi aku xla omsick cm kwn2 aku dulu sbb aku da bese kot....xtw la ape yg bese..hahaha..
msuk2 je skola 2,aku dpt sorg abg agkat..tinggi gler orgnye..kalo ikutkan,die la pelajar paling tinggi kat skola mse 2..huhuhu..nk dibandingkan ngan aku yg rendang2 ni..mmg mendongak la ku jwbnye bila nk tgok muka die..huhuhu..aku igt lg nme die..Amir Bin Abd Aziz..huhuhu..die baik ngan aku...oleh sbb die berpengaruh kt skola 2,xde la aku kene buli..hehehe...
mse form 1,aku ni mmg pemalas..slalu tido lam kelas,homework pn slalu xsiap...result pn hampeh je..huhuhu...
naek form 2 pn masih kekal ngan perangai lame 2..smpi kene kaunseling lagi..nk kate aku ni nmpk je baik..tapi hakikatnye, aku mmg trok la dulu..slalu jd target oleh ckgu2 yg ngajar aku time 2..tp, Alhamdulillah,aku xpena terjebak lam mslh disiplin kt skola 2....dok asrama ni mmg best,aku sedar pasal ni bile naik form 3...bile aku kenal ramai batchmate aku,baru la aku start bergaul ngan kwn2..kalo x aku sorg2 je..thanx 2 geng2 aku iaitu Falah,Paan,Azam ngan Zaidi sbb buat aku bertukar dr sorg yg pendiam kpd sorg yg byk ckp..huhu...tapi aku bukan la sorg yg rajin study cm kwn2 aku 2...sbb 2 aku xcapai target aku mse PMR dulu..tapi,aku bersyulur sbb dpt stdy lg kt SMSJ....
bile meningkat form 4,mse 2 org kate kite waktu 'honeymoon'...n ckgu kate jgn pk cm2..tapi aku wt xendah je..stdy pn men2 jek..skali exam mmg hancuss laa..nseb bek xde yg fail....tapi last2 2 baru aku sedar..yg sbjek2 yg aku blaja 2 xla susah mane pn..bile smpi tahun last aku kat skola 2,baru aku start stdy btol2 (btol la sangat).....kire aku lebih rajin dari dulu..rajin wat latihan terutama subjek math & add math...sbb 2 sbjek 2 mmg favourite aku..huhuhu..paling aku susah nk fokus mestila sbjek sejarah...jenis yg malas nk membace kan...huhuhu...
ingat lagi time form 5,aku ditempatkan lam kelas aliran sains tulen iaitu 5s1...aku ambk sbjek tmbhn iaitu lukisan kejuruteraan (LK)...awal tahun aku diberikan seorang adik angkat utk dijaga...kire ade gak la penghibur aku...die mmg lawak..slalu wat aku ketawa..hahaha...oleh sebab mse junior aku xpena kene buli, bile da jd senior,mmg aku xsuke nk buli org..kire kalo mnx tolong secara sukarela 2 ade la...bkn nk pkse2 k...thanx 2 my junior sbb slalu bg kerjasama..aku mse form 5 ade la pgg bbrpe jawatan..pali aku xcye bile aku diberi amanah pegang jawatan ketua biro ibadah & musolla...xbley blah r..aku bkn la jenis yg alim ulama...tapi bile da diberi amanah mestila kene jalankan tugas kan..slalu jugak la ku wt tazkirah ngan bersihkan surau kt skola 2...jawatan lain yg aku pegang setiausaha kelab koperasi,bendahari PBSM,,aku gak sorg pengawas perpustakaan...2 je la yg rasmi..yg lain sume xrasmi kot..hahaha...
ingat lagi mse nk melangkah ke dewan peperiksaa utk SPM..memang takot gler mse 2..pulak mse exam 1st..mmg la..sakit je..tapi aku suke exam terakhir aku...lukisan kejuruteraan..akhirnye aku dpt mnjawab soklan ngan agak baik...keputusan SPM aku bese2 je..nk tw ke??
aku dpt 7A 3B je...bese la kalo malas nk blaja kan...tapi 2 mmg takdir aku...aku bersyukur juga sbb masih dpt meneruskan pelajaran hingga ke menara gading...huhu..


pitu gerbang sains johor

Dewan Sri Budiman (dewan makan)

asrama putera

kelas 5 sains 1



di hadapan makmal


utk entry seterusnya aku akan citer sal kehidupan aku kat matrix plak..
tunggu ye....

AwaRd pErtAma..huhuhu

salam...


sebenarnye da lme di tag lam award ni...
cume bru de kesempatan nk wt post sal award ni...
rase terharu sgt2 sbb ni la first anugerah yg aku dpt sejak berblog ni...
thanx 2 susu @ Suriati Mohd Khormain yg telah mmberi award ni kat aku..
huhuhuhuhuhuhuhu......

ni la awardnye..huhuhu

da dpt award..kene la jwb soklan..ok..beres bha...anything..just ask me..hahaha
1. ucapan anda ?
terima kasih kpd mak ayah,fmly yg byk mmbntu...xlupe juge kpd kwn2 yg byk support saya dlm bidang blogging ni..xlupe juga kpd fan club yAng bEnAr FC...last skali kpd pengundi2 saya..ini sume utk anda..
hehehe...

2. berikan 4 ciri-ciri isteri/suami idaman untuk dijadikan suami/isteri .
ciri2 suami idaman??eh silap2..isteri idaman aku??hmm...susah nk ckp sbb mmg kite nk yg perfect..
tp nobody perfect lam dunie ni...so, aku rse ckup la kalo bakal isteri aku sorg yg kuat ilmu agama dan sedap mata memandang..bkn dr segi rupe je..tapi baik tutur kata..manis tingkah laku...yg paling penting pndi ambik hati my parents..tp kalo dpt yg special kes bgos gak..huhuhu...

3. berikan 1 tips untuk kekalkan hubungan dengan pasangan.
tips??aku bukan doktor cintan laa...xde tips2 ni..tapi kalo nk tips jugak..g la hotel ke restoran..mst de tips..hehehe...gurau sak..aku kalo nk bg tips ni mmg pnjg berjela..ckupla kalo kite saling memahami psgn msing2..lg 1 kalo salah sorg marah@merajuk,yg psgnnye msti la pndi2 pujuk ye..huhuhu
n kaloberlaku perselisihan fhm,bncg la elok2..2 je kot..nk tw lg jmpe la kaunselor ke doktor cintan..hahaha

4. Pernah anda jumpa doa pendekat jodoh dan putus cinta ?
hmm..ssh nk ckp..doa je pd Allah swt supaya kite bertemu jodoh yg sesuai ngan kite...
yg putus cinta plak mnx dielakkan...huhuhu

5.  letakkan 10 link pilihan anda dan beritahu mereka telah memenangi award ini.byknye??xpe3..bereh2...


oke..settle la kot keje aku kt cni..huhuhu...
jmpe lg di entry seterusnya..peace...
salam...

Wednesday, December 29, 2010

Akhirnya SempuRnA!!!!!

salam...


dah berapa hari ni aku xupdate blog aku yg tercinta ni..huhu
ok laa...mlm ni aku hepi sgt2..
yela..korg msti tw knpe kn....
kn team bola sepak Malaysia berjaya menjuarai piala AFF....
wlupn game td menunjukkan Malaysia tewas kpd Indonesia 2-1,
tapi Malaysia tetap menang dgn agregat 4-2...






aku bkn main semangat lagi nk tgok bola mlm ni..
slalu mls nk tgok..sbb aku bkn la minat sgt nk tgok bola ni...
ckup la tau result je...huhuhu...
tapi oleh sebab aku menyokong sgt2 team Malaysia ni..
kol 8 mlm dah terpacak dpn skrin kt kedai 'Shahira Tom Yam'
almaklumlah...kt bilik aku ni mane la ade tv..kalo kt uma pn mak aku malas nk tgok bola..hahaha..





Malaysia mmg terbaik la...wlupn bermain di tmpat org,ttp berjaya menjaringkan gol pertama..
tahniah kpd Mohd Safee Sali atas jaringan yg mantap...mmg menaikkan semangat aku nk menghadap skrin layar 2..
best gler r permainan team Malaysia td..wa salut laa....hahaha...penjaga gol Malaysia Khairul Fahmi Che Mat juga memainkan peranan yg mantap menjaga gawang Malaysia wlupn bolos 2 gol tapi usaha menyelamatkan peluang penalti tadi mmg best..salut sama lu...


mmg mlm ni melakar sejarah..satu sbb malaysia menang..lg 1 sbb aku yg xpena2 nk tgok bola dgn khusyuk pn bleh pecah tekak menjerit td..hahaha...



ok laa...2 je kot..MALAYSIA BOLEH!!!!

Sunday, December 26, 2010

maLam yg seMpOi bEnaR...

salam....


oke..mlm yd aku xsmpt plak nk update blog aku ni...
aku pn xsmpt nk join mne2 segmen kt blog mndgkan jadual aku mlm td sgt full...
huhu..mcm org besa plak kan??
xde laa..aku agak bz cket hari ni..
oke..pe yg aku nk cter adalah psl mlm td..
mmg sempoi gler r bg aku..


start cter..kalo x nnti korg mls lak nk bce aku melalut ni..
mlm td lepas meetg,rncg nk g mkn kt mamak..wlupn aku da mkn tp cdgnye nk teman kawan aku mkn sbb cian kat dye lapa sgt...tapi..tunggu punye tunggu die kol aku,xde plak..so aku pk cancel la..
lepas 2 housmate aku tibe2 cakap nk wat pasta..haha..
nape?xcaye?igt pmpuan je ke pndi masak?kitorg ni advance tw..kalo ikutkan layak jd chef..
hehehe...so,t kitorg bleh wt keje sambilan jd chef...
oke xnk melalut lg...kitorg da siap awal2 ngan bhn2nye...simple je..xde nk susah2..
ps2 start masak pn sekejap je..mmg sempoi la...ps2 siap2 nk mkn tgok cm byk..
igtkan xabes la kan..rupenye kwn2 aku ni mmg mkn byk..berpinggan2 mkn pasta 2..aku lak mmg xleh nk mkn byk2..kang muntah plak..yelaa..wlupn pasta 2 sedap..tapi selera aku ni tetap kpd mskn melayu..huhu..
oke..lgpn kitorg mmg masak utk kite2 je..sori la sape yg xdpt 2 ye..lelaki mmg mkn byk kot...




pas je mkn pasta..kitorg psg lak movie kt lptop...citer ape?citer 'Jangan Pandang Belakang Congkak 2'...
mcm merepek la citer 2..tapi lawak giler..mmg sempoi lawak2 dyorg 2..aku smpi nk pecah perut ketawa..mybe sbb tgok rmai2..kalo tgok sorg2 xla ketawa sgt kot...smbil mkn 'jajan'..tw x jajan 2 ape?bg yg xtw,jajan 2 adalah mknn ringan..kat johor bese panggil jajan..hurrmmmm...tapi bile pk balik,mmg sempoi je mlm tadi...hilang kejap kesedihan aku dengan result final exam aku..huhu..
adekesempatan ni aku nk ucap tahniah kpd kwn2 kosmet aku AT48 yg berjaya mendapat result yg gempak..korg mmg hebat..alhamdulillah..aku bersyulur masih dapat meneruskan pengajian wlupn result aku xgempak mane...


smpi cni je la aku nyer story psl mlm td..kalo de perkara menarik aku share lg ngan korg...
salam...

Thursday, December 23, 2010

aku memang xtido agy...

salam....


sori la ye..sbenanye baru bangun td...
siap je mndi2 aku tros on lappy aku ni..
jap lg nk g ururskan peminjaman brg..so smpi ke ptg la aku xpt on9..


oke...mlm td aku de join segmen kat sengal zone....
ni yg aku tekezut cket..
bkn sng nk aku nk join segmen2 yg ade kat blog ni..
slalu nk join je da lewat..huhu..


oke...aku tersenarai la lam antare blogger yg slalu tido lewat..
nk wt cmne kan..da mmg xley nk tido awal..bangun pn lmbt..
tapi still solat subuh la kn...


kalo korg nk tw sape lg blogger yg tido lmbt,
klik la kt link ni...SENGAL


haha..da tgok?da tgok diam2 je ke?pas ni kalo de segmen yg menarik..
join la lg k...
salam...

SENGAL ZONE : SaYa tAk ngAnTUk laGi...

salam...


mmg sebab aku xngantuk lagi aku wat la post baru ni...
nAPE LAK xngantuk pn kene wat post?


xde laa..td aku dok usya blog org tgok kt blog Sengal ni ade la segmen ni..
cam menarik je..aku pn join laa...


oke..kalo nk twlebih lanjut klik kat cni...SENGAL ZONE



korg tau x aku slalu tido kol bpe?
sbb line intrnet pn free plus byk agy keje nk setelkan...
aku mmg slalu tido dkat kol 4 gak la...
kdg2 xtido tros smpi ke subuh...huhu^^
ade ke yg sme ngan aku??
kalo ade,join la segmen ni k...

ConGrAtz 2 you!!!

assalamualaikum sumer...


oke..23 hb..de pe ek hari ni..cam ade hari penting plak...
kalo nk ikutkan..aku nye keje belambak lagi xsiap..nk kate besday sape2..kt fb xde pn tulis...
hurrmmm...musykil2...
jap3..mybe de kene mgne ngan results kot..weyh..aku nyer results sem 1 kuar 25 hb..lame lg kot..takot je bile pikir balek..huhu...


ingat punye ingat...rupenye hari ni results PMR kuar laa...huhu..
nape lak aku yg cbok sal result PMR ni?aku nyer zaman form 3 da lame berlalu...
oke..ni yg aku nk cter ni..sebenarnye..junior2 aku kat SEKOLAH MENENGAH SAINS JOHOR dulu la yg dpt results dyorg hari ni..
bukan ape..aku pown rapat la jugak dgn sesetengah individu..huhu..
bleh dikatekan aku ade adeq angkat kt skola dulu..yg sorg ni mmg skola bg utk aku jage setahun...
yg sorg lg plak aku mmg rapat giler ngan dye...


oke..xnk buang mase agy ni...skang dengan suke cite memaklumkan kepada
saudara Raqibul Faiz Bin Sabri, saudara Muhammad Izzat bin Abdul Hamid dan saudari Nurul Aqilah Binti Azman kerana berjaya mencapai keputusan 8A dalam Penilaian Menengah Rendah (PMR)..tahniah atas usaha gigih anda ye...



aku sgt berbangga dgn dyorg ni..n kpd sume calon PMR yg berjaya mencapai keputusan 'perfect score'
terutama pelajar SMSJ..tahniah aku ucapkan ye..korg mmg terbaik..bg yg xdpt 2 jgn la down..PMR bukn penentu mase depan korg lagi..usaha lebih gigih utk SPM..yg da berjaya 2 jgn la lupe lak yg SPM lg pntg k...
blaja rajin2 cm aku ni..(rajin ke??) haha...


jadinye...yg amek PMR da setel da debaran die..utk aku n kwn2 kt UPSI ni blom selesai lg yek..kite nyer results kuar xlme je lg..2 hari je lg k..so..sementara tggu results 2,doa la byk2..n skrg ni kite enjoy!!!!!

Wednesday, December 22, 2010

cucur yg lazat...

salam..


lagi 1 entry utk hari ni..oke..kali ni aku nk cter cket laa..
ptg td aku nga bz layan kwn2 chatting...tibe2 lak si suria kol aku..
tanye nk ape kan..die kate nk bg aku cucur..bg org2 kt sini pggil cucur kot..kalo aku kt umah panggil jempot2 je..tibe2 baek lak nk bg aku mknn nape lak..
upenye die ngan kak aisyah wt cucur ptg 2..so nk la bg ktorg dak2 laki rexco blok..
aku pantang la dengar kalo de org nk bg mknn kan..
bak kate org rezeki jgn ditolak..so aku turun la kt foyer utk amek cucur 2..


si suria punya la xcited citer yg die tlg wat cucur..
aku pn lynkan je sbb mmg la bese kalo pmpuan pndi wt cucur..tapi bgos la utk die kot2 sblm ni xpena wt cucur ke..haha..jgn mare ye suria..aku gurau je..jgn amek hati..pasni wat la cucur byk2 ye..bg kt aku..haha^^


oke..lpas aku amek aku ltak dulu atas meja..igt nk tggu sopi dtg bilik aku mkn same2..smbil2 aku layan cityville..
tup2 ali plak dtg mnx cket cucur 2..aku igt dye just jamah2 je..last2 tggal separuh je cucur yg de lam bekas 2..xpe la ali..kommg slalu lapar kan..mlm plak, sblm aku ngaja student2 kemboja..aku pggil sopi dtg bilik makan cucur 2..bleh tahan sedap sbb aku da lme xmkn cucur..kt uma slalu la wat sndiri..kt cni malas plak nk wt pape..sume dok beli je..haha..


ni la die cucur yg dyorg wat..

mmg rindu la kt uma..huhu^^
papehal pn..thanx kt suria ngan kak aisyah sbb bagi aku cucur ni..sedap sangat..terubat la rndu kt uma cket..almaklumlah aku ni xley blek uma..byk sgt keje kolej aku ni..pdhal malas nk blek uma.jaoh kot dr perak nk ke johor..haha^^


smpi cni je la aku post..bile2 t aku smbg la yek..k..salam...



AkU kErrrr????

salam semua...

hari ni berlaku la banyak perkara2 menarik yg berlaku pd diriku ini...
nape skema plak ayat aku ni??haha^^
ni la yg aku nk cter kt korg ni..mmg aku xcaye awalnye...
bukan senang kot nk dpt pngalaman ni..korg nk tau??
oke3..aku bgtau laa...

tadi lpas solat maghrib..aku dok la usha fb ngan blog kwn2 aku...
lpas 2 tibe2 lak sorg kwn aku si cucu umie dtg bilik aku..dengan muke sangap nk tido dye gtau aku..

cucu > amin..kak aisyah soh on sembilan fb..
aku > apsal lak ni??
cucu > die kate ko ngan sopi kene ngaja bdk2 kemboja...
aku > ko bia btol..gler kot...
cucu > btol laa..ko tnye la dye sndiri..die kate kene ngaja sal decimal je..
aku >oke3..jap2 aku on sembilan ea..tq cucu..haha^^

lpas 2 tros aku on sembilan..
tanye punye tanye mmg tol la aku kene ngaja math mlm ni..
hurrmm..so punye la aku practice ckp omputih.or english with sopi..
haha^^ last2 rupenye just ngaja dlm bhse melayu je..
lawak plak bile pikir2 balek..

kol 9 mlm mule la aku ngaja mamat2 kemboja 4 org ni..lelaki je rupenye..
igt nk la usha awek2 kemboja..xtw lak yg dtg cni cume laki..tp kerana tanggungjawab aku tros la ngaja decimal..sepanjang mase aku cakap ayat yg skema...huhu^^
best jugak ngaja dyorg ni..dyorg semangat nk blaja..so xde mslh sgt dlm sesi 1 jam 2..
pulak ade bntuan kak aisyah..so..mlm 2 ktorg de la wt aktiviti cket..tapi aku sndiri pn xtw lagu2 yg dyorg nyanyi..cam klaka jek aku terpinga2 kt c2..tp xpe..lpas ni kalo de mse aku practice..
oke..smbg balek..sbb dyorg penat uruskn pasport dyorg dlm 2 hari ni..sesi 2 jam jadi 1 jam je..

xde ape sgt la yg aku ajar sbb kbnykn dyorg da tau bnde 2..aku cume bg soalan n tnjuk mne2 yg dyorg xphm..huhu^^..
 oke laa..2 je kot sal ngaja student2 kemboja...ni satu pengalaman baru la utk aku yg bakal bergelar seorg cikgu...

 ni la suasana kelas kitorg..
aku rase bertuah jugak dapat pengalaman mengajar student2 kemboja..
oke laa..asenye 2 je la yg aku dapat citer..jumpe lagi entry lpas ni..

salam...

SENGAL ZONE : SaYa lElaKi iTu..

assalamualaikum...


tengah pening2 wt keje td..layan la blog kjap..
tibe2 ade post menarik dari cucu umie yg cakap ade segmen
menarik dari SENGAL ZONE...


td lepas mengajar student2 dari kemboja ni...
bukan ajar ape pn..cume ajar math utk primary school je..
n aku xla hebat mane pown k..cume menggantikan orang utk sehari je...


huurrrmmm....k la..berbalik pd entry aku ni..
kalo korg nk tau kene laa tgok kat SENGAL ZONE k...
kpd kaum adam shj bleh join segmen ni..gurlz jangan lak nk jd laki tibe2..huhu^^


ok kat cni aku sertakan pic aku yg
BERGAYA, NAKAL , SEMPOI...kot..
oke laa...ni bleh kire la kot..so wlupn entry ni lmbt wat sbb de hal td..aku nk gak menyeru kaum2 adam utk join..haha^^


2 je kot..salam...

Pencarian Blogger Peramah 2011


Assalamualaikum...
oke laa...ni lagi satu contest yg aku ter tag sekali..nk xnk kene la layan jugak kan..
skarang ni kwn2 sume sibuk main contest ek..
aku pn nk jugak masuk contest2 ni..so aku sahut cabaran kawan aku sorg ni..
Suriati..die ni mmg suke tag2 org ni..huhu^^

Ahsfantasy24.com kini sedang mencari blog blogger peramah untuk dimuatkan ke dalamlist blog blogger peramah sesi 2011. Ayuh membantu ahsfantasy24 untuk mengesan tidak kira blogger lama ataupun baru, asalkan tidak sombong. Saya menjemput semua follower saya dan juga mereka yang tahu tentang pencarian ini menyertainya. Hargai sekiranya anda dijemput untuk menyertai pencarian ini kerana anda juga telah dilihat sebagai seorang blogger yang peramah.

Apa yang perlu anda lakukan selepas dijemput atau ditag?
  1. Copy dan Paste entry ini beserta gambarnya ke dalam blog anda dengan menggunakan tajuk 'Pencarian Blogger Peramah 2011';
  2. Tag sekurang-kurangnya 4 orang rakan blogger anda yang peramah;
  3. Setelah menyiapkan entry tersebut, sila tinggalkan link entry anda di sini >http://www.ahsfantasy24.com/2010/12/pencarian-blogger-peramah-2011.html
  4. Tiada paksaan dalam menjadi follower ahsfantasy24.com namun berbesar hati jika ada yang sudi
so..aku nk tag kwn2 aku yg ni...Faiz,Athirah,Aainaa ngan erika nuris...
so..pe agy..wat laa...haha^^

'PEACE CONTEST' by EZAN IDMA

assalamualaikum....


hari ni aku di tag lagi dengan contest wt peace...
dan org yg tag aku adlh cik erika nuris...
oke..thanx la cik erika ye...
same2..huhu^^


so cik erika ni xtkot kalah ke? tag lak kt aku..
kompem la die kalah nnti..huhu^^


k la..nk tw x spe ezan idma ni?
ha..ni la die ezan edma..huhu^^



oke..malas nk buang mase..aku xde la pic2 yg menarik since bende ni contest kan..
xkn la nk ltak pic yg tah pape..huhu^^..so punye la payah nk carik pic yg aku wt peace..
mmg xbyk..punye selongkar folder aku yg belambak2 2..cume de bpe keping jek yg ade aku wt peace...
hurmmm...ni la agaknye yg terbaek...huhu^^


bukan setakat 1...2 skali aku bg..hahaha..
cmne??tercabar x??kalo rase tercabar..buat la post cmni..
so aku nak tag la kwn2 aku ni..huhu^^


so..sape2 yg kne tag 2 cpt2 la buat ye..huhu^^



Tuesday, December 21, 2010

ape ek??

assalamualaikum semua...
chewah..da mcm cikgu la plak..huhu^^


ermm...hari ni aku nk cter cket laa...n of kos citer yg benar..
oleh sebab aku ni tak dapat balik ke rumah sepanjang cuti sem ni...
byk la aktiviti yg aku wat sepanjang aku ade kat kolej kediaman yg tercinta..


almaklumlah...aku ni terlebih aktif plak kat kolej ni sbb ade kwn2 yg same kepala kat cni...
oke..x nak melalut lagi...
ape yg aku nk cter ni adalah citer benar...


sepanjang aku kat kolej ni, aku rase cam bosan la jugak kalo xde keje yg menunggu...
tapi dari byk2 mase 2...pagi2 aku punye la rajin nk g jogging kt kebun kelape sawit blkg kolej aku..
xtw la sbb ape aku ni rajin sgt..slalu punye la susah nk bangun pagi...
mungkin sbb aku tido awal kot...tapi bukan aku sorang je yg g jogging 2...ade la kwn2 aku yg dipakse oleh aku join jogging pagi2...lpas jogging pulak aktivitinye mesti la makan sarapan...da kurg kalori..kene la topup balik..
oleh sebab aku ni terlebih kurus bak kate mak aku laa...bg aku ok2 je...
aku nak la makan banyak..tapi....kos sara diri yg terpakse aku support sndiri mmbataskan aku utk mkn byk..huhu^^


lalu aktiviti seterusnye bile suda bosan....mestila ber fb & berblog...rosak dok mate aku menghadap lapppy ni...sakit mate kdg2..tapi utk blog n cityville,aku xkesah sume 2..huhu^^..
tah pape kan??kalo study smpi sakit mate xpe gak..ape daa...


malam plak lepas mkn same2 ngan mmbe2...aku dok kt bilik plak..bukan menghadap fb ke ape..
dok karaoke lagu2 yg aku da download lam lappy aku...melalak punye malalak smpi sakit tekak..
aku smbg layan fb..tapi da bosan layan fb,aku bukak la skype utk chatting...tapi xrmai la kwn aku yg on skype..tapi yg madah on sembilan hanyelah cik erika nuris..sku pn layan je laa...boring punye pasal..
sori ye cik erika..cek bukan kate hang bosan..cek suke chatting ngan hang...huhu^^


bile sume mmbe da ngantuk,aku dok usha blog org laen plak..aku geram btol bile tgok blog org lain...
tah mane dpt citer best2...aku punye la payah nk dapt ilham..dyorg 1 hari da de 2 ke 3 post..
uish3...tah mane la ceruk dyorg korek citer..xpe2..aku tau aku ni xbyk pengalaman..yg ade pn xbpe nk menarik utk dikongsi..tapi aku akan berusaha post citer2 yg xbpe nk menarik ni...huhu^^
lagi 1 yg aku geram bile tengok blog yg 'maaih; ramai giler kot follower..maklumlaa..blog cantik + citer menarik..tapi xpe..aku akan usaha nk naikkn follower ngan post citer2 yg lbey menarik..kalo citer yg xbenar pn bleh x??mestila xbleh sbb blog ni khas utk citer yg benar je taw..huhu..


so kpd korg..aku nk ucapkan thanx,danke shun,arigato...time kasih la sbb sudi bace entry aku yg tah pape ni..ps2 follow blog n bg respon kat aku..aku sayang korg..huhu^^
oke..2 je laa..aku nk kne merantau mencari citer2 yg lbey menarik utk korg jugak..


salam..auf wiedersehen..

CoNtEst SaYa sUKa bUaT pEaCe bY Cik FarA...

salam pembuka bicara....


agak lame jugak aku xwt enry baru...
tak mcm kwn2 lain yg rajin update blog hari2...huhu^^
malam tadi tido lewat sebab lepak2 ngan erika nuris n de geng...
tibe2 si erika ni tag kat aku contest ni..
contest ape lak ni??
contest saye suka wat peace by cik fara?? sape cik fara??
yg 2 aku xtau..yg aku tau aku di tag dalam contest ni..huhu
oleh kerana aku ni lelaki, mane la aku suke nk amek pic sndiri..sume pn org yg amek..
lagi plak nk wat post yg 'comey takk' bak kate cik erika nuris...
hurrmmm...cari punye cari pic yg ade lam hp mhupn laptop...
jumpe jugak pic yg diingini...tapi bese2 je laa..xde la nk pose maut punye kan....huhu^^
kalo korg nk tgok ambik ni...

 eh silap pic lak..yg ni bukan aku...huhu^^


 yg ni baru btol...ni pic aku ngan wahyu...housmate aku...


yg ni plak bile kita zoom pic aku ni...huhu^^...


ok takkk???tapi ade aku kesah ok ke takk....
yg penting aku la laksanakan tugas aku wat tag ni..so skang aku plak nk tag org...
 mangsa2nya adalah....jeng3


oke...sekian dulu dari aku yang benar ni...
jumpe lagi da lain hari & waktu...
assalamualaikum....

Monday, December 20, 2010

sebiru hari ini...

assalamualaikum..


jumpe lagi kwn2..agaknye da bpe hari aku xwt entry baru kan?
aku agak sibuk kebelakangan ni sebab gerak kerja program kolej yg akan berlangsung awal sem depan..
name program ni karnival insaniah bestari (KARIB'11)..
tapi aku xnk citer psl program ni dulu...


alhamdulillah..buat mase ni,kerja aku sudah hampir siap...
dapatlah aku meng'update' blog aku ni...
hari ni aku xde citer menarik sangat sebab idea semua dah habis pakai untk siapkan kerja aku 2...


agaknye hari ni aku nk post pasal lirik lagu yang aku letak dalam blog aku ni...
lagu nasyid ni tajuknye sebiru hari ini nyanyian edcoustic...
mule2 aku tau lagu ni pn dari kawan aku..bile aku hayati lirik lagu ni...
memang best laa...kalo korang xcaye,cube la korang hayati lirik lagu ni...

Sebiru hari ini, birunya bagai langit terang benderang
Sebiru hati kita, bersama di sini

Seindah hari ini, indahnya bak permadani taman surga
Seindah hati kita, walau kita kan terpisah


Bukankah hati kita telah lama menyatu
Dalam tali kisah persahabatan ilahi
Pegang erat tangan kita terakhir kalinya
Hapus air mata meski kita kan terpisah
Selamat jalan teman
Tetaplah berjuang
Semoga kita bertemu kembali
Kenang masa indah kita
Sebiru hari ini


Seindah hari ini, indahnya bak permadani taman surga
Seindah hati kita, walau kita kan terpisah


Seindah hari ini, indahnya bak permadani taman surgaSeindah hati kita, walau kita kan terpisah 

mule2 dengar lagu ni da wt aku tertawan ngan liriknye..
harap korg enjoy ngan lagu ni..huhu..


auf Wiedersehen (jumpa lagi)....