..pEmInAt la PlaK...

Sunday, April 24, 2011

patut ke??

Assalamualaikum....


agak2 ape yg aku nak citer ye??
hmmm..kali ni sesi luahkan perasaan la pulak..
bukan ape, cume rase xberapa setuju dengan perangai seseorang...
walaupun benda ni xberlaku kat aku, tapi berlaku kat seorang sahabat baik aku...
aku pun ikut terkesan sekali bile sahabat baik aku ni mengadu kat aku...syahdu je bile dengar die citer..
walaupun sekarang ni kami jauh dari segi jarak, tapi hubungan kami masih lagi erat macam dulu...


berbalik pada cerita tadi...korang ingat x yang aku pernah citer pasal sahabat aku yg sorang ni...
kalau xingat, bace balik entry aku tajuk "bersabarlah"....ok...


dah bace??ok..aku terus sambung je la ye...tadi aku dapat mesej lagi dari sahabat aku sorang tu...
nampak gaye die dah tahu ape sebab kawan die buat macam tu kat die...rupenye memang kawan die xsuke kat die..tapi aku xtau ape dosa yang sahabat aku buat sampai kene macam tu sekali...mungkin ade orang yg xselesa ke ape aku xtau..tapi aku usha blog kawan kepada sahabat aku tu...memang agak xpatut jugak la bile die kutuk sahabat aku..siap maki2 bagai..rase macam nak bagi 5P je kat die..tau x ape 5P tu??
haa...penampar,penerajang,penyepak,pembasuhan dan pikir la sendiri...hehehe...
kalau setakat kutuk secara berhemah tu boleh la consider lagi..bi siap b*** , a*j**g keluar...rase xpatut kot...awak tu siapa nak menyamakan orang dengan binatang??ingatlah Allah...kutuk la secara berhemah macam aku ni..hehehe...kutuk pun dah xbagus lagikan nak maki2 orang bagai...macamlah bagus sangat..aku ni pun bukanlah bagus sangat, sekadar nak mengingatkan sahabat2 supaya janganlah selalu sangat maki orang...xbaik tau...lagi satu kalau korang bace blog die, ape dosa sangat ke sahabat aku tu sampai die nak maki..halnye sangat la kecik kalau nak diikutkan...mungkin ade masalah mental kot...lagipun kalau dah rase xpuas hati tu, ape salahnye cakap baik2 dengan sahabat aku tu...boleh je selesai masalah...ini tidak..boleh die maki2 dalam blog yg xprivate..so sahabat aku ni dapat tau..kantoi bermaruah la sangat...hahaha...


so,aku pun sebagai sahabat yang baik, bagi nasihat sikit kat sahabat aku tu...ni ape yg aku cakap...
"A_ _ _, aku xberada kat tempat kau, so aku pun xtau macam mane situasi kau sekarang ni, kite pun xberada kat tempat mamat tu, so kite xtau ape yang ade dalam hati die..elok kalau kau sendiri pergi kat die, mintak maaf baik2 kalau kau ade buat salah kat die..at least biar die sendiri sedar ape yang die buat tu xbetol..dalam mase yang same kau dapat bagi sentapan kat die..hehe..."


so..aku nak ingatkan la kat sahabat2 semua..kalau kite ade masalah dengan sape2..pergi dekat die, cakap baik2..elok2...tangan di dada, mata ke atas..hehe..yg gaya sentap tu xpayah la buat kot..gurau2 je..cume kalau kite bincang baik2 masalah kite tu, InsyaAllah akan selesai dengan xde pertumpahan darah...semua rase aman je..no heart feeling la senang citer...senang citer kalau xmampu jugak nak berbudi bicara dengan die, buat macam xde masalah je..just enjoy macam aku...tapi dalam masa yang sama, mohon pada Allah supaya beri kite kekuatan untuk mengahadap sahabat kite supaya masalah tu dapat diselesaikan...


bagi yang ade masalah tu, mari dengarkan lagu ni..




ni lagi satu aku nak ingatkan kat sahabat2..ade muke kite cuci, ade mulut kita jaga, ade otak..ha lu pukir la sendiri...huhuhu...


ok la..tu je kot..jadi, renung2kn dan selamat beramal....
Assalamualaikum...

2 comments:

Cik Yasmin said...

Hahha . Terbaikkk !

Follow me back :)

yang benar said...

thanx..ok..