..pEmInAt la PlaK...

Tuesday, April 26, 2011

ape keputusannye??

Assalamualaikum.....


hari ni aku nak tnye korang....
camne aku nak blek??huhuhu...
maksud aku, patut aku blek nek bas ke nek train??
kat sini aku nak bagi camne kalau aku naek bas ataupun train...


kalau aku naek bas :
perjalanan dari tanjung malim ( depan kolej aku)
ke batu pahat...lepas tu aku kene tukar bas dari batu pahat ke
johor bahru...lepas tu dari johor bahru ke kota tinggi...
bas last aku ambik dari kota tinggi ke simpang tenggaroh (rumah aku)...
kos untuk perjalanan ni ialah :
Tanjung Malim - Batu Pahat = RM28.50
Batu Pahat - Johor Bahru = RM11.50
Johor Bahru - Kota Tinggi = RM5.00
Kota Tinggi - Rumah aku = RM5.00
jumlah = RM50


bas SKS dari TM


kalau aku naek train :
dari kolej ni nak kene pergi ke stesen KTM
ambik train ke JB...pastu tros ke Kota Tinggi and ke rumah aku...
tapi bile kat JB aku kene gerak ke Larkin dulu sebab stesen tern JB kat tempat lain...
tapi aku xpernah lagi naek train...kosnye :
TM - JB = RM38.00
JB - KT = RM5.00.00
KT - rumah aku = RM5.00
 jumlah = RM48.00


kalau naek train..yg ni kot...




agak2 mane lagi sesuai??barang aku ni agak banyak nak kene bawak balik....
xdapat lagi decide nak nek ape...pening kepala la pikir..exam pun xhabis lagi laaa....
hmmm...saje je tanye pendapat korang..hehehe...


ok la...2 je kot...
Assalamualaikum....

2 comments:

Miss Erudite said...

assalamualaikum amin...better choose naik bus je...naik bus tg malim ke kl..then kl ke kota tinggi terus...dari kota tinggi boleh terus g mersing..tu juz pendapat lina..kalau naik train agak menyukarkan..coz lina penah laluinya..tapi keputusan terletak kat amin sendiri..juz cadangan..TQ..:)

yang benar said...

tq atas cdgn ye lina..btw..lina blek cmne??