..pEmInAt la PlaK...

Tuesday, December 14, 2010

trademark + cikgu??

assalamualaikum semua.....


entry kali ni masih menjurus kpd perkara yg benar....
ingat x mse kite skola dulu? cikgu2 kite msti ade ayat yg slalu die sebut atau lebih senang kite panggil 'trademark'...
sebagai bakal guru,kt UPSI ni aku ramai jugak kawan....
ape yg aku nk cter psl trademark kwn2 aku...
sbb ape aku nk cter??sbb trademark2 ni da tersebar dgn meluas dlm kalangan kwn2 mhupun senior2 iaitu JMK...huhuhu....


ok laa...tanpa membuang masa aku nk start dgn kwn aku yg sorg ni...
name die mariduan..tapi kwn2 n aku skali panggil die mari...
yg sorg ni paling byk trademark...salah satu yg paling popular yg slalu ktorg gune
adalah "apaaaaaaa"...bkn 'apa' yg biase..ni ade 6 harakat n bahasa baku...
cube la korg sebut...kalo korg tgok kt fb ke ape ke kompem ade perkataan ni yg ktorg slalu gune....
lg 1 yg ktorg suke sgt trademarkdie ni, "awal masih" atau bhse standardnye 'masih awal'...
emmm...biase la budak sabah..agak lawak jugak kalo kite denga...tapi kitorg suke sangat..


insan bertuah yg seterusnya ialah:
yg ni plak nme die rashidi @ sidi...
trademark die plak yg slalu sangat cakap n post kt fb ialah...jeng3...
"loooommmmm.....ting tong" yg ni xphm sgt mksudnye..tapi yg aku tau ia seangkatan ngan loqlaq ataupn sengal.....


mamat seterusnye:
mamat comey ni name die shah @ sms @ sah...
hmm...mamat ni slalu cakap "basah" bile de bnde yg xpuas hati @ pelik...
hmmm...knape ek?? yg 2 kne tnye die sndri la yek....


yg seterusnya:
Faiz....die ni slalu sgt tnye ktorg soalan yg susah nk jawab...
soalannye berbunyi begini, "motif?"...susah kan nk jawab soalan ni?? hehe...


mamat ni plak nme die khuldi..tapi aku panggil die abg long...
kebiasaan bdk2 dr ganu kite akan cakap cmni...
"ye dop mun" ataupn "mun krek2"....hmmm..nk tau mksdnye tanye la die sndri ek....


emmmm.....
name diberi Wahyu.....
die ni dari kedah...slalu la dengar die cakap "loqlaq"...biase la..dok kt tmpt yg bleh jmpe kwn2 dr laen2 negeri...mmg la akan dengar perkataan yg kite xpernah dengar...


kawan aku dari negeri yg sme...name die shamim @ kusai...yg ni plak slau sgt cakap perkataan yg org laen xphm..tapi satu yg aku jugak slalu gune tp xjd trademark aku...
"syoe ek?"...yg ni mmg bdk2 johor paham la..kalo yg dr negeri laen yg xphm pndi2 tnye ye...


yg last skali ni korg mesti kenal...


hehe..ni bukan kawan aku..tapi aku suke trademark die....
"che ahmad...hoi...hoi..hoi.."
mahal tuh...ehe...


bagi aku plak...aku slalu la cakap kt org bile aku xpuas hati ke ape ke...
aku akan ckp "ade?....ade aku kesah?"..hehe..
kalo rase sape2 yg xde trademark sndri jgn risau..korg akan jumpe jugak nnti..
sbb setiap cikgu msti akan ade perkataan atau ayat yg die akan sebut..huhu...


ok la..rsenye 2 je kot...wt mse ni...kalo ade idea nk tulis entry lagi aku akan tulis...
sampai jumpe lagi...salam...

7 comments:

NoR RaShiDi b RaSuL said...

hahaha....lommm ting tong...

erika nuris said...

owwkay fine...hahhahha
ni trademark su..ok tak..
tak pown..lau lagi gedik..comey tak..?kahkahkahkah..
nice story le..korg nie memnag la...su pown ley terikut2 ngan trdemark korg...hhehe

Nurul Wahida said...

best2..tahniah...

yang benar said...

testing...

yang benar said...

hehehe...
kak wahida msti de trademark gak kn??huhuhu
su punye trademark pn best gak..tp ktorg pnye lg best..
adek..xabes2..lommmm....

Suria. said...

oke . sume ad etrademark. aku jer takde . nti aku cipta !
hehe

yang benar said...

su2 nk gak...haha