..pEmInAt la PlaK...

Sunday, December 11, 2011

love and trust...

Assalamualaikum....


hari ni entry BM la ye..mls nk wt entry English..hehehe
sebenarnye tajuk kat atas 2 ade kene mgne ngan ape yg aku nk post hari ni..


nak tanye korg jugak..ape yg korg harapkan dari pasangan korg??for sure aku tnye sebab aku sndiri belum ada pasangan...mgkin pendapat korg akan mmbantu aku pd masa depan..huhu..ayat skema gitu...
berbalik pada pertanyaan aku td..ape sebenarnye yang korg harapkan drpd pasangan korg..
adekah hanya 'love' = kasih sayang..ataupun 'trust' = kepercayaan...
bg aku untuk sesuatu hubungan untuk terus kekal harus adanye kepercayaan..hanya sayang xcukup dek...
tapi sekarang jarang aku tgok sseorg btol2 percaya kt psgn die..contohnye aku bg situasi zaman dulu dgn zaman sekarang..dulu xde alat perhubungan..so bg seorang lelaki mmg slalu berkelana..kdg2 sampai berbulan..si wanita pula akan setia menunggu tanpa ada sedikit rasa curiga di hati..chewah..tapi mmg betol..ade ke korang tgok cter dulu2 cm sekarang ni? baru boypren tinggal 5 minit da pikir bukan2..siap termakan fitnah lagi..last2 sendiri yg menyesal..walaupun cerita sekarang selalunye happy ending, tapi bukan begitu kenyataan sebenarnye...ramai yg berpisah sebab kurang kepercayaan..dan ramai juga yg menyalahgunakan kepercayaan yg diberikan...


kt sini ade satu ayat yg betol2 membuatkan aku buat entry kali ni..



To be trusted is a greater compliment than to be loved.

- George MacDonald

ni lagi satu..
so..korg pikirla sendiri ye..hihihi...
Assalamualaikum....

3 comments:

MILEQA said...

mmg btol lm stiap perhubungan harus de 'kepercayaan'..ksh syg xckup nk buktikn psgn kte 2 btol2 setia ngn kte or x..cm y tuan pnye blog ni ckp,ble je bf tgglkn gf die 5min,da cm2 gf die fikirkn..ciap kna fitnah ag.huhu..tu dr perspektif sowg laki...tp ce fikir ble sowg gf 2 bz cket,,cm2 persoalan yg bf kuarkn..ble da blaku jujur,msh lg de y x caye..ssh gak kn lau cm 2???hehe..it juz my opinion..tq:)

Aminudin Mohamed Kassim said...

yup..yg psl gf ngan bf 2 sekadar contoh..means dua2 kene la ade kepercayaan n sentiasa berlaku jujur...baru perhubungan 2 sentiasa kekal...

MILEQA said...

yup..totally agree..huhu~~